Плевенски eкипи ще се включат в рали за хора с увреждания
Плевенски eкипи ще се включат в рали за хора с увреждания / netinfo
Плевенски състезатели ще се включат в рали за хора с увреждания
22250
Плевенски състезатели ще се включат в рали за хора с увреждания
  • Плевенски състезатели ще се включат в рали за хора с увреждания

Три плевенски екипа ще се включат в тазгодишното издание на традиционното рали за хора с увреждания. Това съобщи за Дарик Снежина Кежева, регионален координатор на плевенската организация на хората с увреждания.

Автомобилното състезание се провежда за седма поредна година и се организира от Центъра за психологически изследвания в София. Ралито ще се проведе на 17 октомври, като част от плевенските представители ще са в ролята на шофьори, а останалите ще бъдат навигатори. "Тези с по-леки увреждания ще са водачи, с по-тежките травми ще навигаторстват", уточни Снежина Кежева. Предполага се, че и тази година в надпреварата ще се включат чуждестранни дипломати, които се състезават в екип с навигатор с увреждания.

Досега участници в състезанието са били турският и италианският посланик, също и представители на американското посолство. Целта на инициативата е хората с увреждания да покажат, че и те могат да водят пълноценен живот. Подробности за инициативата чуйте от Снежина Кежева в прикачения файл......