Отново награда за шуменски ученик
Отново награда за шуменски ученик / снимка: Юлия Христова

Десетокласникът Румен Христов получи лично от президента Георги Първанов тазгодишната награда „Джон Атанасов" за ученици. Възпитаникът на Природо-математическата гимназия „Нанчо Попович" в Шумен е отличен за втора поредна година след като спечели много призови места на наши и международни състезания. Наградата се присъжда за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии в България. От две години насам освен утвърдени учени, с нея се стимулират и ученици. Румен Христов я получава за втори път.

„Държавният глава ме удостои с тази награда, надявам се и догодина отново да я получа", каза за Дарик десетокласникът. „Имам още да се развивам, искам да уча във престижен американски университет", допълни той.

„Шуменските ученици и техните ръководители бяха посочени като добър пример пред научната общност. Всичко постигнато е резултат на много труд, който трябва да уважаваме" - обобщиха за Дарик директорът на природо-математическата гимназия Ваньо Георгиев и ръководителят на школа „А и Б" Бисерка Йовчева.