Zar.bg стартира играта Машина на времето в снимки
Zar.bg стартира играта Машина на времето в снимки / www.lostbulgaria.com
Пейо Колев за "Изгубената България"
22215
Пейо Колев за "Изгубената България"
  • Пейо Колев за "Изгубената България"

През октомври Zar.bg стартира фотоиграта МАШИНА НА ВРЕМЕТО В СНИМКИ. Този път решихме с черно-бели фотографии да се разходим назад във времето до любимите места в любимите градове.

Поводите да сътворим "Машина на времето в снимки" са поне два. Първо се вдъхновихме от проекта "Изгубената България", в който създателят му Пейо Колев публикува всичко намерено в снимки. И второ - след старта на кампанията Най-добрият град за живеене в България - е добре да припомним как са изглеждали преди твърде познатите ни днес места.

И така - този път решихме да съберем на едно място позабравените черно-бели снимки от любимите градове. За попълването на фотоалбума разчитаме на теб и на ентусиазма ти, тъй като задачата никак не е лека. За да попадне твоята фотография в нашата "Машина на времето", разрови всички килери, изтрий внимателно прахта от раклата и някъде там ще откриеш съкровищата в албума, които търсим. Сканирай въпросната черно-бяла снимка и ни я изпрати на онлайн формата на конкурса http://zar.bg/gradove/. Разбира се, в графата "описание" очакваме да разкажеш и всички любопитни подробности, които се знаят за автентичната фотография от твоя/нашия град.

След около месец със събраните фотографии може би заедно ще докажем или опровергаем онази стара поговорка, според която колкото повече нещата/градовете се променят, толкова повече си остават същите. Докато умуваш къде е албумът с прекрасните черно-бели кадри от твоя град, ти предлагаме за вдъхновение да разгледаш галериите с подбрани снимки от "Изгубената България" и да чуеш интервюто на Тереза Захариева с автора на проекта Пейо Колев в аудио файла.

Конкурсът "Машина на времето в снимки" стартира на 5 октомври и ще поддържа любопитството ни през целия октомври, а победителите ще обявим през ноември. Снимката, която се класира на първо място и получи най-много от читателските гласове, ще спечели голяма награда от Zar.bg и HEAD.