Каварненски ученици първи в екоконкурс
Каварненски ученици първи в екоконкурс / netinfo

 

Над 1200 ученици от 238 училища от областите София, Добрич, Варна и Стара Загора участваха в образователнияконкурс Play Energy, учреден от енергийната компания Enel, съобщиха от пресцентъра на компанията.

На официална церемония в Интер Експо и Конгресен Център бяха представени повече от 550 проекта.

Победители в категория "Средно училище" станаха учениците от X клас на ПМГ «Никола Обрешков», гр. Казанлък с проекта си «Слънце, вятър, вода - наше съкровище и наше спасение». При по-малките, в категория "Основно училище" - първенци са учениците от VII б клас на ОУ "Йордан Йовков", гр. Каварна с проект «Биоенергията - решения от фермата в Септемврийци».

Конкурсът се проведе за трета поредна година, като тазгодишното мото беше „Екоидея за твоя град".

На училищата, класирани на първо, второ и трето място, както и на ръководителите на техните проекти, бяха осигурени преносими компютри, а учениците получиха преносими MP3/MP4 плейъри. Победителите при малките получиха фотоапарати, а спечелилите първо място в групата на средните училища бяха наградени с екскурзия до Италия.

Enel е най-голямата енергийна компания в Италия и втората по инсталирани мощности в Европа. В България е мажоритарен собственик на наскоро рехабилитираната и модернизирана ТЕЦ „Енел Марица Изток 3" .