Изкуството - начин на живот за 276 деца със специфични потребности
Изкуството - начин на живот за 276 деца със специфични потребности / netinfo
"Изкуството - начин на живот" за 276 деца със специфични потребности
21949
"Изкуството - начин на живот" за 276 деца със специфични потребности
  • "Изкуството - начин на живот" за 276 деца със специфични потребности

276 деца със специфични потребности от община Велико Търново бяха включени в едногодишен проект за развиване на художествени дейности.

Проектът "Изкуството - начин на живот" е реализиран от великотърновското сдружение "Феникс - ВТ". Финансирането му с 44 000 лева е осигурено по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Дейностите са стартирали през октомври миналата година и приключват този месец. Обхванати са децата от помощните училища във В.Търново и Ново село и от основното училище в Леденик. Един път седмично те са посещавали извънкласните дейности по проекта, сред които ателиета за музикотерапия и арттерапия.

Децата са се занимавали с керамика, скулптура, стъклопис, фолклорно пеене, народни и латино танци. С малчуганите са работили напълно безвъзмездно 30 педагози от трите училища, посочи ръководителят на проекта Деница Ценкова. Тя обясни, че сдружението ще се опита да разработи нов проект, който да продължи тези дейности.

15 от децата, които са били с психически увреждания, са посещавали Клуба по народни танци с ръководител Росица Тодорова. Едно занимание продължава малко повече от час, разказа тя.

Чуйте още за това как децата възприемат народните танци в звуковия файл...