Стартира кампания „За да има утре...”
Стартира кампания „За да има утре...” / netinfo

 Днес от 15 часа в Художествената галерия „Христо Цокев" в Габрово ще бъде представен филмът „Умирай лесно" на журналистката Емилия Антонова. Събитието се организира от Центъра за обществена подкрепа и Областен съвет по наркотични вещества към Община Габрово, по чиято инициатива са закупени двете части на филма. На него са поканени всички директори на учебни заведения на територията на община Габрово, представители на местното управление, институции и НПО, както и доброволци от различни младежки организации.  

С това събитие Центърът за обществена подкрепа и Областният съвет по наркотични вещества към Община Габрово стартират от новата учебна 2009/2010 година, кампания за превенция на насилието сред младите хора под мотото „За да има утре...".
            
Двете части на филма „Умирай лесно" са изработени с обучителна цел и са предназначени за ученици на възраст между 15 и 19 години. В първата от тях са представени разтърсващи форми на младежко насилие. Втората част е посветена на войната по пътищата. В нея са представени съдбите на четирима души, участвали в зловещи катастрофи. Ролята на филма е превантивна -той апелира към максимална отговорност на всички участници в движението по пътя - шофьори, пътници и пешеходци.

Освен прожекции на филмите, за учениците ще бъдат обявени конкурси за плакат и театрални етюди на тема „За да има утре...", които ще бъдат представени в края на учебната година.