Добрички ученици посетиха Германия по програма Младежта в действие
Добрички ученици посетиха Германия по програма Младежта в действие / netinfo

 

Ученици от Финансово стопанската гимназия „Васил Левски" в Добрич участваха в международна младежка среща в германския град Селин на остров Рюген в Балтийско море, съобщават от училището. За втори пореден път добричките ученици бяха поканени за участие  от организаторите от училище „Адолф Дистервег" в град Щралзунд.

Срещата протече под надслов „Ние  сме еднакви, ние сме различни". В нея се включиха ученици от България, Германия, Латвия и Унгария. Те представиха своите страни като част от континента с много и различни езици и традиции,  работиха заедно по медийни, спортни и други образователни проекти.

И тази учебна година  ФСГ „Васил Левски" ще работи по няколко проекта с училища от немската провинция Мекленбург-Предпомерания. През следващата седмица стартира проектът „Медийниият образ на политическите емигранти в България и Германия преди и след 1989 година", който е посветен на 20-годишнината от падането на Берлинската стена и от началото на демократичните промени в Източна Европа.

Продължава и участието на училището в няколко eTwinning-проекта. Един от тях съвсем наскоро бе отличен с поредния Национален знак за качество.