Деца от Помощното училище подаряват жерави оригами с мирни обещания
Деца от Помощното училище подаряват жерави оригами с мирни обещания / netinfo

Помощното училище в Плевен организира поредица от атрактивни инициативи, посветени на Международния ден на мира, който се отбелязва днес. За това информират от учебното заведение.

Инициатор и организатор на събитието е Милен Наков, директор на училището, а домакини ще бъдат младежите от Защитеното жилище в Плевен. Съвместно с учениците от Помощното училище те ще се включат в ателие по доброволчество, в което клуб "Родолюбие" към училището ще презентира международния ден на мира и всички младежи заедно ще изработят жерави оригами - символ на мира в Япония.

Всеки жерав ще носи послание, "мирни обещания", написани лично от децата. Символът на мира ще бъде раздаван от младежите със специални образователни потребности по улиците на града.

На 21 септември за четвърта поредна година и в България ще отбележим 26-та годишнина от провъзгласяването на Международния ден на мира от ООН. През 2001 г. всички 191 страни - членки на ООН приемат този ден като празник на глобалното прекратяване на огъня и насилието.