Полицаи арестуваха роми заради убийство в Горно Церовене
Полицаи арестуваха роми заради убийство в Горно Церовене / cнимкa: Sofia Photo Agency

Четирима младежи от монтанското село Горно Церовене са задържани в полицията в Монтана по обвинение за убийство на своя съселянин Л.А. (17 г.), съобщиха от полицейската дирекция. От Окръжната прокуратура в Монтана уточниха, че е издадено разпореждане за задържане за 72 часа, а днес от Окръжния съд ще бъде поискано постоянно задържане под стража.

Л.А. е бил намерен убит в 15.45 часа вчера в местността "Крушите" край Горно Церовене. Хора видели как четирима местни роми го били в центъра на селото, след което го качили на сила в автомобил и го откарали в гора извън селището.

Извършеното убийство в монтанското село Горно Церовене е на битова, а не на етническа основа. В момента в селото има засилено полицейско присъствие. Това съобщи пред Дарик говорителката на Окръжната дирекция на МВР-Монтана Ирен Токина:

„На 19 септември, в 14.56 часа, на телефон 166 в дежурната част на районното управление на МВР в Монтана, е получен сигнал от кмета на село Горно Церовене, че неизвесртни лица, след като нанесли побой на 17-годишно момче, са го натоварили в автомобил „Лада Нива", която е тръгнала в посока към изхода на селото. Незабавно на мястото е изпратен служител на полицейския участък, който е уведомил, че в местността „Крушите" е намерен трупът на въпросното момче. Извършен е оглед в присъствието на съдебен лекар. В полицията в Монтана са задържани четирима души, които са заподозрени в извършването на убийството. Според ръководството на областната полицейска дирекция извършеното убийство е на битова, а не на етническа основа".