Военни духови оркестри ще дефилират в Плевен
Военни духови оркестри ще дефилират в Плевен / netinfo

С маршинг-дефилир от ДТ "Иван Радоев" до централния площад "Възраждане" ще започне днес в Плевен изнесената програма на Четвъртия международен фестивал на военните духови оркестри. Тази година участие във фестивала ще вземат няколко български и един турски оркестър, над 160 оркестранти.

Това са „Бурса улудаг мехтер текими" /Турция/, представителният оркестър на Военновъздушните сили от Пловдив, фестивалният военен оркестър, който е сборен от военните оркестри на Националния военен университет „Васил Левски" и Втора Тунджанска лекопехотна бригада и представителният младежки духов оркестър с мажоретен състав от Велинград. В концертите в Плевен и Стара Загора ще се включи и представителният духов оркестър на сухопътни войски Плевен.

Маршинг-дефилирът започва днес в 16.30 часа и ще завърши с шоу спектакъл на площад "Възраждане", едно от общите изпълнения на оркестрите ще бъде песента „За един по-добър свят" на Майкъл Джексън, която е избрана в знак на почит към паметта му. Освен това плевенчани и гостите на града ще могат да се насладят на вокални изпълнения и танци, които са включени в концертната програма.

При лошо време инициативата ще се проведе в ДТ "Иван Радоев". Входът е свободен.