Възпитаници от интернат пребиха надзорниците си
Възпитаници от интернат пребиха надзорниците си / снимки: DarikNews

Група възпитаници от Социално-падагогически интернат във врачанското село Лик са пребили жестоко двама от охранителите и възпитателка, научи Дарик. Децата са на възраст от 14 до 18 години. Инцидентът е станал около 1 часа през нощта.

Пострадалите са със сериозни наранявания. Сред тях е охранителят Цецо Баев. Мъжът е проверявал стаите заради съмнения за липсващи ученици. Скандал с него предизвикал 18-годишният Валентин Мариев, след което се е стигнало до сбиване между охранителя и 7-8 от присъстващите момчета. Те го пребили с метални тръби, боксове и железа. Докато кметът на селото Йото Пешовски дошъл в сградата, Баев бил облян в кръв и почти в безсъзнание. Пострадали са и притеклите се на помощ Ваня Петрова, възпитателка в интерната, и другият охранител Валентин Вътов. Мариев е задържан за 24 часа в РПУ - Мездра.

Възпитаници от интернат пребиха надзорниците си
netinfo

По първоначални данни Баев е със счупени ръце и ребра, настанен е в болницата във Враца. Представители на Регионалния инспекторат по образованието, от Министерството на образованието, от Детска педагогическа стая и разследващи са посетили мястото на инцидента. Директорката Теменужка Симеонова отказва да коментира случая.

По информация на Дарик, недоволството спрямо охранителя е отпреди, заради сложените по негово предложение решетки на прозорците на интерната. (Репортаж от интерната чуйте в прикачения файл)

Възпитаници от интернат пребиха надзорниците си
netinfo

Други новини от Враца