Поредна кампания Знам и спазвам правилата
Поредна кампания Знам и спазвам правилата / netinfo

В първия учебен ден Детска полицейска академия и РПУ- Стара Загора проведоха единадесетата  съвместна кампания за осъществяване на действен контрол върху движението на моторните превозни средства и пешеходците в районите на училищата под мотото "Знам и спазвам правилата". 

Ученици и родители получиха стикери, флайери и специални светлоотразителни гривни, предоставени от Информационен център "Европа". Младите полицаи напомниха на своите връстници, че всеки трябва да познава и спазва правилата, а на техните родители, че със своя пример дават модел за безопасно поведение.

В районите на  всички училища в Старозагорска област е организирано засилено полицейско присъствие. Униформени служители  следят за спазване ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците на сигнализираните пешеходни пътеки; контролират правилното пресичане от страна на пешеходците и регулират движението на МПС, за да осигуряват безопасно движение и пресичане на децата и техните придружители.

Засиленият полицейски контрол в районите на най-рисковите кръстовища край училищата в старозагорско ще продължи през цялата учебно 2009/2010 г.  През първите два месеца от учебната година полицейски служители ще посетят училищата и ще беседват с децата и родителите по проблемите на безопасността на движение.