Над 25 000 лева за ремонт на църквата Света Троица ще даде Хасан Хаджихасан
Над 25 000 лева за ремонт на църквата Света Троица ще даде Хасан Хаджихасан / netinfo

Основен ремонт на църквата „Света Троица" във великотърновския квартал „Света гора" ще финансира със собствени средства депутатът от ДПС Хасан Хаджихасан. Народният представител вече е разговарял със свещеника на храма отец Йоаким и чака разрешение от настоятелството и великотърновския митрополит, за да започне работа. В обновяването на църквата, построена през 1935 г., която в момента е в лошо състояние, Хасан Хаджихасан ще инвестира около 25 000 лева. Той предвижда да бъдат подменени покривът и улуците, укрепена пропуканата южна стена, възстановена падналата мазилка и пребоядисани стените.

„Правя го в отговор на всички нападки по мой адрес, че след като съм станал депутат ще вдигам джамии и минарета. На хората, които говорят с гласа на омразата искам да кажа, че съм строил и църкви и джамии и не деля приятелите си на българи и турци. За мен всеки храм, независимо дали е християнски или мюсюлмански е свято място", коментира Хасан Хаджихасан. Повече чуйте в прикачения файл.

Веднага след като получи разрешение той ще вкара работници в църквата, която е в подножието на Великотърновския университет и е сигурен, че за Коледните празници тя ще изглежда по съвсем различен начин. От 2005 г. насам Хасан Хаджихасан строи с лични пари джамия в горнооряховското село Върбица, която се надява да завърши догодина.