Отложиха концерта във Виена в памет на Джако
Отложиха концерта във Виена в памет на Джако / снимка: БГНЕС

Концертът в памет на Майкъл Джексън, който трябваше да се състои на 26 септември във Виена, беше отложен за юни 2010 г. и ще се проведе в Лондон, съобщи един от организаторите, цитиран от АФП.

"Много е трудно да се организира такъв концерт, за който обикновено са нужни шест месеца", заяви Георг Киндел, директор на компанията World Tribute, съорганизатор на концерта заедно с брата на Краля на попа Джърмейн Джексън, пише БГНЕС. Киндел уточни на пресконференция във Виена, че заради прекалено краткия срок е взел решение да отложи концерта за първата половина на юни 2010 г. Той допълни, че спектакълът няма да се състои във Виена, а в Лондон.

След появата на информацията за музикалното събитие и участниците в него, три звезди отрекоха да са се договаряли за подобен форум. Първи бяха Мери Джей Блайдж и Крис Браун. По-рано днес и Натали Коул отрече участието си на сцената във Виена.

Междувремнно тази вечер американската телевизия Ей Би Си ще излъчи предаване, посветено на Краля на попа Майкъл Джексън. В него сестра му Латоя прави изявление, което вероятно ще смути милиони хора.

"Не смятам, че ще намерим отново толкова талантлив човек, някой, който да мисли като него, човек със сърцето на Майкъл Хората вече не са такива, той е специален. Не беше бог, но със сигурност се доближаваше до него. Той беше най-близкият до бога човек, когото познавам", споделя в лентата тя.