Заради зверска катастрофа: Две години „на топло” за бивш общинар
Заради зверска катастрофа: Две години „на топло” за бивш общинар / netinfo

41-годишният бивш общински съветник от Русе Виктор Епщайн, убил по непредпазливост при катастрофа двама души и тежко ранил други трима, да изтърпи двегодишна ефективна присъда. Това реши Варненският окръжен съд, след като одобри споразумението с Епщайн, признал вината си за тежката катастрофа, съобщиха от институцията.

Инцидентът станал преди 10 месеца на автомагистрала "Хемус", в района на пътен възел Ветрино. Общинският съветник управлявал личния си Мерцедес с близо 210 км в час. В следствие на високата скорост се откъснали отломки от протектора на задната лява гума на автомобила. Колелото се разбалансирало и принудило шофьора да натисне спирачките. Той загубил контрол над возилото и навлязъл в насрещното платно, където челно се сблъскал с друг автомобил.

В резултат на зверския удар загинал возещият се в мерцедеса Вихрен Петров и доктор Ася Метева, пътувала в насрещно движещата се кола. Сериозни контузии, счупени тазови, бедрени кости и други фрактури, получили двете момичета, спътнички на Епщайн и съпругът на загиналата жена.
Днешното споразумение на Виктор Епщайн със съда има тежестта на влязла в сила присъда. Русенецът бе лишен и от правото да управлява МПС за три години. Със споразумението той бе осъден да заплати на пострадалата при катастрофата негова спътничка обезщетение в размер на 50 000 лева, както и други 6 500 лв разноски по делото на 7-та частни обвинители - близки на загиналите и пострадали лица.

Бившият общински съветник от крайдунавския град се разследва с други две лица за получен подкуп в размер на 30 000 лева, припомниха от Варненският окръжен съд.