2077 са първокурсници в Стопанската академия в Свищов
2077 са първокурсници в Стопанската академия в Свищов / netinfo

Като успешна определи тазгодишната кандидатстудентска кампания в Стопанска академия "Димитър Ап. Ценов" зам.-ректорът на академията доц. д-р Георги Герганов.

В редовна форма на обучение, от първоначално обявените 1510 души са приети с 20 повече, което в рамките на законовото разпореждане. Седем от извънредните места са за инвалиди, а другите 13 са заети от близнаци, при които единият е приет, а вторият само е издържал успешно изпита. От обявените 550 места за задочна форма на обучение са приети с трима по-малко. Свободните места са умишлено оставени тъй като не е приключил срока за подаване на молби от неприети инвалиди, които по- често желаят да се обучават в задочна форма.С постановление на Министерския съвет в свищовското висше училище се обучават и чужденци. През новата учебна година се очакват 16 граждани на Македония, както и бесарабски българи.

Доц. д-р Георги Герганов информира още, че в Колежа по икономика и управление при планирани 280 души - 100  задочно и 180 редовно обучение, са записани 282, като двамата са по чл. 68 - един инвалид и един близнак. Информацията за резултатите от кандидатстудентската кампания в Стопанска академия ще бъдат изпратени  на 10-ти септември в  МОН , след което ректора на Свищовското висше училище доц. д-р Величко Адамов ще издаде заповед за приключване на кампанията. Новата учебна година в СА "Дим. Ап.Ценов" ще бъде открита на 30 септември.