Втора Малка къща отваря врати за децата от Могилино
Втора Малка къща отваря врати за децата от Могилино / netinfo

Втори център за настаняване от семеен тип ще бъде открит официално в Русе. Той се намира в ж.к „Дружба” – до сградата на Дом за медико-социални грижи за деца. На събитието ще присъстват зам.-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова, областният управител Пламен Стоилов, кметът Божидар Йотов, председателят на ОбС – Русе Искрен Веселинов, временно изпълняващ длъжността Представител на УНИЦЕФ за България - Диана Вакарелска, представители на бТВ и др.

Откриването на втория център ще даде възможност за настаняване на още 13 деца от дома в село Могилино. Къщата ще има малък обгрижващ персонал, който ще осигурява непрекъсната специализирана грижа за децата, настанени там. Персоналът ще включва различни специалисти – медицински лица, социални работници и психолози.

Първият подобен център бе открит през септември миналата година. Общо шест „малки къщи” се изграждат за децата от Могилино, за да им се предостави грижа в среда, близка до семейната. В “Малките къщи” децата и младежите от Могилино ще получават индивидуална грижа и внимание, съобразени с техните нужди, което ще им даде възможност за по-добро бъдеще и развитие.