Колорит гостуват с представителна изложба в Москва
Колорит гостуват с представителна изложба в Москва / netinfo

Представителна изложба на плевенската арт школа "Колорит" ще бъде открита на 10 септември в Москва. Експозицията от избрани детски творби - живопис, линогравюри, графики върху восъчни картони и рисунки върху текстил, ще бъде показана в изложбените зали на Центъра за  Художествено образование.

Поканата към известната плевенска школа е отправена от Правителството на Москва и е част от културната програма в Годината на България в Русия. По време на изложбата е планирано провеждане на беседи и майсторски класове на изявени педагози, запознаване на художествената и педагогическа общественост с постиженията на школа "Колорит" и представените творби.

Директорът на Центъра за Художествено Образование - народният художник академик Борис Неменский, счита за изключително важно такова възобновяване на контактите между младите художници на Русия и България. За тържественото откриване на изложбата са поканени ръководителката на школата Майя Ананиева и един от най-изявените й възпитаници - 17-годишният Пламен Дечев. Идеята е детското творчество да бъде елемент от традиционното културно сътрудничество и приятелство между двата народа. В международния арт проект се предвижда гостуване на представителна изложба в град Плевен на Московското Училище №1188, специализирано  в изучаването на изобразително изкуство.

Творческите екипи на арт школа "Колорит" и на Московското училище години наред участват заедно в престижни международни форуми в различни страни по света. За гостите си от България организаторите са предвидили интересна културна програма, която ще даде възможност  да се докоснат до богата съкровищница на руското изкуство и култура.