Фотоизложба на млади творци в Доходното здание
Фотоизложба на млади творци в Доходното здание / netinfo

Фотоизложба с най-интересните и оригинални творби, участвали в конкурса "Да сътворим заедно…", гостува в Русе от днес до 18 септември. Творбите са подредени в центъра „Европа Директно” в Доходно здание.

Конкурсът беше организиран от Представителството на Европейската комисия в България и беше посветен на Европейската година на творчеството и иновациите. Той се проведе в контекста на традиционната общоевропейска инициатива "Пролет в Европа", насърчаваща училищни дебати, състезания и проекти по различни европейски теми.

Отличените млади фотографи са Никола Василев на 13 години, ученик в СОУ "Цанко Церковски" – Полски Тръмбеш, за творбата " Писано яйце за Великден" (първа награда – огледално-рефлексен фотоапарат); Любослав Ангелушев на 14 години, ученик в МГ "Д-р Петър Берон" – Варна, за творбата "Нарисувай ми приятел" (втора награда – дигитален фотоапарат) и Стефан Балеев на 18 години, ученик в СОУ "Сава Доброплодни" – Шумен, за творбата "Да сътворим заедно красива България" (трета награда – дигитален фотоапарат).