Пари за кметска кола отиват за детски градини
Пари за кметска кола отиват за детски градини / netinfo

Кметът на Царево Петко Арнаудов, предприе широкомащабна кампания за ремонт на детските заведения в общината. Вече започна основният ремонт на детската градина в града, като през този месец ще бъде затворена основната й сграда за период, в който ремонтът изцяло трябва да приключи. Филиалът на детското заведение ще работи от 15 септември за подготвителната група.

В централната сграда на детската градина започна основна реконструкция в кухненското помещение, изграждат се нова електрическа и ВиК инсталация, подменят се врати и прозорци. Кухнята ще отговаря на всички хигиенни изисквания и ще бъде снабдена с нова аспирация и най-модерно оборудване. Ремонтът ще е на стойност около 100 хил. лв. Двата филиала на детското заведение се посещават общо от 250 деца, които ще останат по домовете си през септември. Мащабни ремонти започват и в останалите детски градини. От детската градина в Ахтопол ще бъде изнесена кухнята за домашен социален патронаж и изцяло ще бъде ремонтирано и оборудвано помещение за училищен стол.

Действието на договора за закупуване на нов служебен автомобил ще бъде прекратено и парите ще бъдат пренасочени за ремонтите в детските градини и за подготовка на първия учебен ден. Петко Арнаудов бе решил да купи служебно "Ауди куатро" на стойност 80 000 лева, за което алармираха общински съветници от опозицията в градчето. Тъй като общината няма толкова пари, возилото трябваше да бъде купено със заем в размер на 3 млн. лева.

Останалата част от парите по заема кметът е предвидил за изплащане строителството на колежа в Царево, новите сгради на митницата и граничната служба на пристанището, както и за създаването на музей на града.