Взрив в Разлог уби 5-годишно дете и майка му
Взрив в Разлог уби 5-годишно дете и майка му / снимкa: Sofia Photo Agency

Взрив уби 5-годишно дете и майка му в Разлог. Бомбата е избухнала пет минути след 8 часа сутринта при отварянето на гаражната клетка. Гаражът е собственост на 37-годишния криминално проявен Явор Мандражиев, регистриран в полицията за множество измами, рекет, незаконно преминаване на границата.

По първоначални данни взривът е избухнал при отварянето на гаражната клетка от 29-годишната му съпруга - Снежана, която е възнамерявала да заведе двете си деца - 5-годишния Александър и двегодишния Кристиян, на детска градина със семейния джип БМВ Х5, съобщи за Дарик говорителят на Областната полицейска дирекция Гергана Моралиева. „Собственикът на гаража е бил в жилището през това време". Предполага се, че взривът е задействан чрез GSM.

Жената и двете момчета са пострадали от ударната вълна и веднага са закарани в разложката болница. По-късно майката и 5-годишното й дете са починали.

Няма пряка опасност за живота на раненото двегодишно момче, съобщи д-р Христо Георгиев, завеждащ хирургичното отделение и отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение при Многопрофилната болница за активно лечение в Разлог. Вечерта детето бе транспортирано до детската клиника по травматология в "Пирогов".

По информация на съседи семейство Мандаджиеви е било тихо и сплотено. Явор Мандаджиев е собственик на заведение в центъра на Разлог, в което има пункт на „Еврофутбол".

Според запознати на Мандаджиев му дължали големи суми пари, което било една от версиите за поставената бомба в гаража на Мандаджиев.

По повод инцидента вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че 37-годишният  Явор Мандраджиев отказва да сътрудничи на полицията. Той допълни, че бомбата най-вероятно е била за криминално проявения мъж и отказа да коментира дали има връзка между покушението и заловените пратки с наркотици в последно време в региона.

Работата по разкриването на случая се  ръководи от генералния комисар на МВР Калин Георгиев, допълни още Цветанов. Целият ресурс на министерството е ангажиран за разкриването на инцидента.