Взрив уби 5-годишно дете и майка му в Разлог
Взрив уби 5-годишно дете и майка му в Разлог / снимка: Sofia Photo Agency


Взрив в гараж, избухнал пет минути след 8 часа тази сутрин, събуди живеещите на улица “Даме Груев” в Разлог. Гаражът е собственост на 37-годишния криминално проявен Явор Мандраджиев, регистриран в полицията за множество измами, рекет, незаконно преминаване на границата.

По първоначални данни взривът е избухнал при отварянето на гаражната клетка от 29-годишната му съпруга - Снежана, която е възнамерявала да отведе двете си деца - 5-годишния Александър и двегодишния Кристиян, на детска градина със семейния джип БМВ Х5.

Предполага се, че взривът е задействан чрез GSM. По непотвърдена информация бомбеният атентат е бил насочен срещу бизнесмена Мандаджиев, но вместо него е пострадало семейството му.

Жената и двете момчета са пострадали от ударната вълна и веднага са закарани в разложката болница. По-късно майката и 5-годишният й син са починали. Другото момченце е в критично състояние.

По информация на съседи семейство Манрдаджиеви е било тихо и сплотено. Явор Мандраджиев е собственик на заведение в центъра на Разлог, в което има пункт на Еврофутбол.

Според запознати на Мандраджиев му дължали големи суми пари, което било една от версиите за поставената в гаража на Мандаджиев бомба.

Районът е отцепен, извършва се оглед. На местопроизшествието е и директорът на благоевградската полиция комисар Константин Титянов.

По повод инцидента вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че до момента бизнесменът Мандраджиев отказва да съдейства на полицията. Той не коментира дали покушението е свързано с няколкото заловени пратки наркотици в последно време в региона.

Чуйте коментари за злощастния инцидент със семейство Мандаджиеви от тяхна съседка