Грациите от „Олимпия” с покана за турнир в Белград
Грациите от „Олимпия” с покана за турнир в Белград / netinfo

Клуб по художествена гинастика „Олимпия" получи покана за участие в изключително престижния международен турнир  „Ритъм Къп" в Белград.

Проявата, която ще се проведе през месец октомври,  е с ранг на мини световно клубно първенство- заяви президентът на отбора Елена Симеонова, която едновременно управлява клуба и тренира най-добрите бургаски надежди в художествената гимнастика.

На килима в сръбската столица ще покажат уменията си грации от 25 клуба от цял свят.

Поканата за участие в този международен форум е изключително признание за  „Олимпия", който наскоро ще отбележи 12 години от основаването си.

Оказва се, че организаторите  на турнира в Белград са били изключително впечатлени от визитката на бургаския  клуб и са настояли негови състезателки да участват в поредното издание на „Ритъм къп", за да повишат конкуренцията и класата на проявата.

Само за тази година бургаските грации, които се подготвят под ръководството на треньорките Елена Симеонова и Кремена Петкова,  спечелиха със своите съчетания

54 златни медала, 31 сребърни и 28 бронзови медала от всички държавни първенства и международни турнири в Русия, Турция и Унгария, в които участваха.

Турнирът ще бъде последна проверка преди 2010 год., когато повечето от децата на клуб „Олимпия"ще бъдат картотекирани и ще се включат в първенствата от държавния спортен календар.

В момента  възпитаничката на бургаския отбор Ирена Гайдарджиева / личен треньор Елена Симеонова/  е включена в основния състав на националния отбор на България и се подготвя за участие на ансамбъла за девойки в първите Олимпийски младежки игри  през 2010 год. в Сингапур

„Олимпия" вече се превърна в запазена марка в българската художествена гимнастика и участието на наши момичета, в който и да е турнир, повишава класата му значително и гарантира интереса на публиката и на рекламодателите. Неслучайно наскоро беше регистриран нов клуб, който се опитва да копира  името ни, но всички в нашия спорт знаят кой е оригиналът - коментира президентката Елена Симеонова.