Деца и родители рисуваха заедно на пленер
Деца и родители рисуваха заедно на пленер / netinfo

Над 50 деца  и родители твориха по време на пленер „Да рисуваме заедно", който бе организиран в Ловеч от Сдружение „Знание", Ловчанско читалище „Наука" със съдействието на Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев" и Сдружение „Ловеч днес".

В рамките на един час малките художници, някои с помощта на родителите си, някои самостоятелно, рисуваха това, което ги вълнува. Нямаше зададена тема, която да ограничи децата, така че те имаха възможност да проявят въображение. Най-често бяха пресъздавани приказни герои, щастливи семейства, морски пейзажи. Връчени бяха 13 награди.

10-годишният Цветомир Василковски нарисува клоун, с което спечели наградата за най-оригинална творба. Сестрите Нина и Рая Майер - на 5 и 4 годиниq бяха отличени за най-добър тандем. Ана-Мария Тодорова, която е само на 1 година и 10 месеца, бе наградена за най-малък участник. Николай Борисов, на 2 години, стана трети за най-красива рисунка. Шестгодишният Младен Младенов получи наградата за най-старателен участник. Вероника Христова, на 6 години, получи наградата на читалището. Деветгодишният Борислав Борисов беше отличен с наградата библиотека „Проф. Беньо Цонев", а Теодора Кънчева, на 6 години -  с приза на Сдружение „Ловеч днес". Гергана Христова бе отличена с награда на „Знание". Ралица Данчева, на 8 години, и Нели Вълкова, на 15 години, взеха поощрителни награди, а в категорията за най-красива рисунка отличени бяха Мария Петкова на 5 години - I-во място и Мария и Никола Веселинови - II-ро място.

Идеята на пленера беше осъществена - малки и големи се забавляваха заедно. За организаторите остана най-голямата награда - детските усмивки и родителско внимание.

На 17 септември на площад „Тодор Кирков" ще бъдат изложени творбите от пленера. Изложбата ще е част от хепънинг на кампанията „Да направим лятото на децата ни по-забавно", ще има караоке и други забавления