Барбара Василева взе сина си и отпътува за София
Барбара Василева взе сина си и отпътува за София / снимка : Виктор Кадири /
Барбара Василева взе сина си и отпътува за София
21849
Барбара Василева взе сина си и отпътува за София
  • Барбара Василева взе сина си и отпътува за София

7 - годишният Павел от Асеновград бе отнет насилствено днес от баща му Тодор Василев.

Около 30 полицаи придружени от частен съдебен изпълнител, представител на Агенция за закрила на детето и психолог са блокирали по обяд Василев и малкия Павел в шоурума на „Хюндай" край Пловдив, където бащата работи като приемчик.

Час по-късно на мястото пристигна и бабата на Павел, която пожела да влезе вътре, за да види внука си. След като не беше допусната от полицията, тя изпадна в хистерия и започна да обижда и кълне униформените, като дори си позволи да бутне един от тях, но ситуацията бе овладяна бързо след като мъжът й я успокои и дръпна настрани.

 /чуйте в прикачения звуков файл/

 Минути по-късно Тодор Василев се свърза с журналисти по телефона, за да съобщи, че при опит да покаже Павел през прозореца е бил закопчан с белезници и отведен в отделна стая, от където не вижда какво се случва с детето.

 Акцията по отнемането на малкия Павел е била предвидена за утре, но полицията е получила информация, че Тодор Василев има планове да пътува с детето и затова са го причакали на работното му място. Според дядото на детето, синът му Тодор Василев е бил следен от цивилни полицаи от Асеновград до Пловдив.  

Няколко часа след началото на драмата, на мястото пристигна и майката Барбара Василев, която минути по-късно отведе детето в син автомобил с тъмни стъкла в посока София придружена от полицейски кордон. След това Тодор Василев бе пуснат от полицаите. Той беше видимо разстроен докато обясняваше, че отнемането на детето му е престъпление и погазване на законите.Той повтори няколко пъти, че ще съди България в Европейския съд, след което отказа повече коментари.

Припомням, че преди няколко месеца, след страхотен скандал в Асеновград Барбара Василев успя да вземе дъщеря си Николета и да я отведе в Полша в изпълнение на съдебно решение, което бащата Тодор Василев отказваше да изпълни.Тогава малкият Павел успя да избяга в суматохата и беше укриван известно време у роднини.