Лекарят на Джако говори за първи път след смъртта на Краля на попа
Лекарят на Джако говори за първи път след смъртта на Краля на попа / снимка: БГНЕС

Разследването за обстоятелствата, при които на 25 юни в дома си в Лос Анджелис почина Майкъл Джексън, ще продължи още няколко седмици, преди да бъдат оповестени изводите от него, предаде Франс прес, цитирайки в. "Лос Анджелис таймс". Засега разследващите са си създали доста ясна представа как е починал Джако. Те обаче се нуждаят от още доказателства в подкрепа на тезата за евентуалното убийство на певеца. 
       
Главната трудност, пред която са изправени разследващите, бил медицинският профил на Джексън. Кралят на попа е използвал услугите на голям брой лекари и е приемал много и най-различни лекарства. В някои случаи той е използва фалшиви имена, когато се е консултирал с дадени лекари или е купувал лекарства. При тези условия за разследващите се оказва трудно да установят дали лекарите на краля на попа, и главно последният му личен лекар, доктор Конрад Мъри, са знаели подробности за медицинската предистория на пациента си.
       
Според в. "Лос Анджелис таймс" в документите на разследващите доктор Конрад Мъри е посочван като заподозрян от полицията на Лос Анджелис. Полицаи вече претърсиха два кабинета на лекаря, дома му в Лас Вегас, както и аптека, от която той си набавял лекарствата за пациентите си.
       
Мъри се оказа в позицията на заподозрян, след като в дома на Джако бяха открити флакони с лекарството Пропофол, използвано като упойващо средство при операции. Джако приемал медикамента интравенозно като сънотворно. Според в. "Лос Анджелис таймс" доктор Мъри е предписал поредната доза от лекарството на Джако, но е оставил сам пациента си по време на приема на медикамента. Когато се върнал в стаята на Джако, Мъри го намерил мъртъв.
       
Същевременно самият доктор Конрад Мъри направи първото си изявление от смъртта на Джако досега, предадоха световните агенции.

Във видеобръщение, качено в сайта, посветен на новини от света на шоубизнеса Ти Ем Зет, доктор Мъри споделя, че е казал цялата истина пред следователите. Той уверява, че е направил всичко по силите си, за да помогне на разследването и изразява надежда, че в крайна сметка правдата ще възтържествува, допълва БТА.
       
Доктор Мъри благодари също на всички негови пациенти, които са му изпращали писма и послания, в които казват, че го подкрепят в този тежък за него момент. Той признава, че не смее да вдига телефона си или да отваря електронната си поща.