Младежите от Лозно си направиха клуб и дискотека на открито
Младежите от Лозно си направиха клуб и дискотека на открито / netinfo

140 са децата до 18- годишна възраст в кюстендилското село Лозно. Група от 20 младежи, начело с Василен Димитров организира Младежки обществен съвет. В компютърния кабинет на бившето Помощно учишлище в селото бе открит младежки клуб.

"Децата участваха в ремонта на стаята, помогнаха ни бизнесмена Сашо Зашев и община Кюстендил, в лицето на кмета Паунов и секретаря Крумов. Много се радвам, че успяхме, защото децата нямаше къде един шах в селото да изиграят", каза пред Дарик кметът на Лозно Радка Чорбаджийска. Тя подари на клуба шах, табла и "Не се сърди човече".

Клубът откри зам.- кметът на общината Надя Каратова, която бе гост заедно със съпруга си председателят на КНСБ- Кюстендил Яни Георгиев. "Искам цяла България и целия свят да разберат колко предприемчиви деца живеят в нашата община. Пожелавам ви много щастливи мигове тук", каза Каратова и преряза лентата.

 

 

 

 

 

 "Идеята за клуба и младежкия обществен съвет е от 1 година. Младите хора нямаше къде да се съберем в селото. Сега замисляме и спортни турнири за събора на 6 септември", разказа за Дарик председателят на съвета Василен Димитров.

След официалната част, 15- годишният DJ Борислав откри дискотеката, в двора на бившето училище. "Баща ми е музикант и музиката ми е в кръвта. Техниката е моя, подготвен съм да задоволя всеки музикален вкус", заяви Борислав. За купона помогнаха и гостите от брейк групата "Ангелите на смърта".