Пребиха журналиста Огнян Бояджиев
Пребиха журналиста Огнян Бояджиев / снимкa: БГНЕС
Пребиха журналиста Огнян Бояджиев
21676
Пребиха журналиста Огнян Бояджиев
  • Пребиха журналиста Огнян Бояджиев

Главният редактор на сайта Портал Европа Огнян Бояджиев бе пребит в дома си в столичния квартал "Иван Вазов". 34-годишният мъж е настанен за лечение във Военномедицинска академия. Той е в интензивното отделение на болницата с няколко прободни рани във врата.

Състоянието на журналиста Огнян Бояджиев е стабилизирано и няма опасност за живота му, съобщи за Дарик началникът на отделението по реанимация във Военномедицинска академия доц. Николай Петров. Той обясни, че най-вероятно пострадалият ще се срещне с психолог през следващите дни.

Ето какво още каза доц. Петров: "В момента е в добра кондиция. Все още е в реанимацията, а по-късно ще бъде изведен в нормална стая. Предполагам, че в рамките на една седмица ще го изпишем".

Инцидентът станал малко преди полунощ в блок в софийския квартал "Иван Вазов". Сигнал в полицията бил подаден от съседи, които съобщили, че чуват викове за помощ. Пристигналите полицаи установили, че двама мъже били позвънили на един от апартаментите. Когато Бояджиев им отворил, те го нападнали, били го и му нанесли порезни рани. Отнели му лични вещи и дебитни карти, след което го заключили в дома му и избягали. Преди да напуснат апартамента, престъпниците са отрязали кабелите на телефона и са взели мобилния му телефон.

За да влязат в дома на журналиста, полицаите извикали пожарникари, за да разбият входната врата на апартамента.

Според информация от разследващи, нападателите принудили Бояджиев да им каже кодовете си за достъп на банковите си карти. Неофициално се твърди, че след инцидента от тях са теглени пари.

Огнян Бояджиев е главен редактор на портал ЕВРОПА europe.bg. Той е създател и пръв водещ на сутрешния блок на БТВ - "Тази сутрин". Преди това е бил новинар и водещ на предаванията "Оги и седемте джуджета" и "Закуска на тревата" по програма "Хоризонт" на БНР. Огнян Бояджиев беше ръководител на предизборния щаб на синия кандидат за кмет Мартин Заимов през 2007 година.