Пореден успех зад граница за Куклен театър- Сливен
Пореден успех зад граница за Куклен театър- Сливен / netinfo

От 31 юли до 4 август Куклен театър- Сливен бе на турне в Братислава, Словакия, в рамките на ІХ-тото Международно представяне на куклените театри „Ние играем за вас"-2009. Нашият куклен театър получи покана за участие в проявата от Международната къща на изкуствата за деца „БИБИАНА" в Братислава. Пред словашката публика актьорите Ефимия Павлова, Мария Райчева и Александър Караманов представиха пиесата „Приказка в ръчичка" на чешката авторка Ива Пержинова, режисьор- Елза Лалева, сценограф- Свила Величкова, музика- Кристиян Бояджиев.

Международното представяне на куклените театри „Ние играем за вас" се провежда всяка година в неделните дни на летните месеци, като представленията се играят само на открито. В деветото издание на международния форум участие взеха куклени театри от Португалия, Полша, Унгария, Словакия, Чехия, Франция и България, която бе представена от сливенския куклен театър.

От 26 до 30 август в Намюр, Белгия ще се проведе VІІ- ият Международен фестивал на театрите. За втори път Куклен театър- Сливен получава покана за участие от Центъра по култура в провинция Намюр, Белгия. Пред фестивалната публика ДКТ- Сливен ще представи пиесата „Котаракът в чизми" по Шарл Перо, драматизация и постановка- Теодора Попова.