Уволниха Илия Баташки от УМБАЛ „Св. Георги”
Уволниха Илия Баташки от УМБАЛ „Св. Георги” / netinfo
Уволниха Илия Баташки от УМБАЛ „Св. Георги”
21603
Уволниха Илия Баташки от УМБАЛ „Св. Георги”
  • Уволниха Илия Баташки от УМБАЛ „Св. Георги”

Уволнен е досегашният изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Георги" Илия Баташки. На общото събрание на болницата министърът на здравеопазването Божидар Нанев освободи досегашния съвет на директорите - доц. д-р Илия Баташки, доц. д-р Федя Николов, доц. д-р Георги Сафев и доц. Асен Атанасов, на тяхно място са назначени  доц. Божидар Хаджиев, Костадин Атанасов и д-р Веселин Иванов.

Промяната е наложена заради констатирани тежки проблеми в системата на здравеопазването, един от които е в болничната помощ. Към 30 юни 2009 г. просрочените задължения на лечебните заведения за болнична помощ са се увеличили с 64% спрямо 31 декември 2008 г., като  общият размер на задълженията е нараснал с 10% - от  253 840 хил. лв. на 281 700 хил. лв. От 33 576 лв. за същия период просрочените задължения на държавни и общински болници до месец юни са нараснали на 51 788 хил. лв.

Поздравявам министъра на здравеопазването за такъв тип действия и няма да оспорвам уволнението си, коментира за Дарик бившия вече изпълнителен директор на УМБАЛ " Св. Георги" доц. д-р Илия Баташки. Според него право на работодателя е да определя кой ще управлява дружество от такъв характер и каква ще бъде политиката му. Решението на новия министър е правилно, то е основано на търговския закон, според  който могат да се променят екипите и работодателите, лаконичен бе д-р Баташки.

/Чуйте повече от прикачения звуков файл/