Бразилски ритми завладяват Варна
Бразилски ритми завладяват Варна / снимка: dnevnik.bg

За втора поредна година варненци и гостите на града ще се наслаждават на типични бразилски ритми със стартиращия днес Фестивал на бразилската култура в морската столица. В 21:30 часа на сцената на Летния театър ще изнесе концерт 33-годишната Фабиана Коза - един от най-лиричните гласове на Бразилия.

Една  от най-романтичните нощи, в която  ще звучи уникалният глас на Фабиана Коза, ще започне с чаша кайпириня. Летният бразилски коктейл ще бъде приготвен по оригинална рецепта от най-добрите бармани на София и Варна.

След  романтичните самба и боса нова, на които варненци ще се насладят в първата фестивална вечер, на 2 август алеите на Морската градина ще бъдат завладени от неподражаемия Клаудио Крон. Емоционалният перкусионист стана любимец на варненската публика в първото издание на Фестивала на бразилската култура, който се проведе миналата година по същото време. Само за няколко дни Крон успя да направи десетки жители и гости на града от всички възрасти свои почитатели и последователи.

Първият урок по перкусии Крон ще преподаде от 10:30 часа на сцена „Раковина” в Морската градина. Поканени за уличното шоу са всички, които не могат да устоят на темпераментните бразилски ритми.

Уроците на Крон ще продължат и на 3 август по същото време, но в Английския двор на Археологическия музей, и пак  там на 4 август от 16:00 часа.

Тази година атрактивният бразилец ще зарадва  варненци и гостите на града с два концерта. На първия от тях учениците му, посещавали уроците в първите дни на феста, ще представят наученото от 20 часа на 5 август в двора на Археологическия музей.

Истинската фиеста обаче ще бъде ден преди официалното закриване на дните на бразилската култура. От 18:00 часа на 6 август завладяващите ритми на перкусиите ще огласят централната част на града. Шествието ще започне от входа на Морската гадина и към него ще могат да се присъедиянт всички, които искат да изпитат карнавалното баразилско настроение.

Всички прояви на фестивала са безплатни за почитателите на бразилското изкуство.