Четирима души пострадаха при катастрофа в Шуменско
Четирима души пострадаха при катастрофа в Шуменско / netinfo

Микробус „Фолксваген" и лек автомобил „Фолксваген Пасат" са се блъснали.При инцидентът са пострадали четирима души, след преглед двама от тях са освободени за домашно лечение, съобщиха за Дарик от ОД на МВР-Шумен.

Катастрофата е станала по пътя между разклона за с. Маломир и Нова бяла река. Микробусът, движещ се в посока от село Нова бяла река към с. Маломир, управляван от 26-годишен мъж от сливенското село Ябланово се блъснал  в  лек автомобил "Фолксваген Пасат", шофиран от 30-годишен мъж от село Бяла река. Лекият автомобил се е движил в срещуположна посока.

Четирима души пострадаха при катастрофа в Шуменско
netinfo

В шуменската болница е настанен за лечение водачът на лекия автомобил, който е с фрактури на левия крак и лява раменна кост. В болницата във Велики Преслав са откарани за оказване на медицинска помощ 21-годишен мъж от село Бяла река , пътувал в лекия автомобил, 26-годишният мъж, управлявал микробуса и 19-годишна жена от село Ябланово. Мъжът и жената от село Ябланово, след оказаната им медицинска помощ са освободени за домашно лечение. В болницата във Велики Преслав е оставен за наблюдение 21-годишният мъж от село Бяла река, който е с травма на главата без опасност за живота.

Водачът на микробуса не е представил свидетелство за управление на МПС, а при направените справки е установено, че е неправоспособен. Водачите не са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство. Взети са им кръвни проби за химичен анализ.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.