350 лева събра благотворителен детски концерт
350 лева събра благотворителен детски концерт / netinfo

350 лв. бяха събрани от благотворителния концерт, който организираха във вторник вечарта децата от ул. „Камчия" в Горна Оряховица. Парите бяха дарени на Дневния център за деца с увреждания.

Вече четвърта година, 13 деца от квартала си организират концерти през лятната ваканция. Така малчуганите оползотворяват свободното си време, а и разнообразяват скучния делник на съседите. От две години концертите на децата се провеждат с благотворителна цел. Тази година мотото на представлението бе „Аз мога да помогна". Сцената отново бе междублоковото пространство на ул. „Камчия".

Благотворителният концерт уважиха кметът на общината инж. Йордан Михтиев и заместникът му Иван Момъков. Освен средствата, които дариха, те донесоха на малките артисти и подаръци-шах, книжки, топка и фризби. Зам. кметът Иван Момъков сподели с децата идеята от догодина, концертът да стане още по-мащабен и вече да се провежда в центъра на града. Така ще могат да помогнат повече хора.

Децата пък се възползваха от срещата си с градоначалника и поискаха да им се разшири детската площадка. Инж. Михтиев сподели с малчуганите, че всички детски площадки в страната до 2013 г. трябва да бъдат обновени, така че да отговарят на европейските изисквания.

Тази година малчуганите могат да се похвалят и с международна публика. Сред зрителите бяха и 8-те доброволци от „Imperial college" от Лондон, които са част от екипа на Мобилния център за работа с деца на горнооряховското Сдружение „ОКСАБ-2006" и работят в двата дневни центъра в града.