Мирослав Найденов
Мирослав Найденов / снимкa: БГНЕС

Мирослав Найденов е одбрен от Народното събрание за министър на земеделието в кабинета на Бойко Борисов на 27 юли 2009 година.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов е роден на 14 декември 1968 г. Завършил е Института по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора.

Специализирал е "Ветеринарна медицина" в Тракийски университет - Стара Загора и в Берн - Швейцария. През 2008 г.  завършва курс по програмата за политически лидери в Държавния департамент - САЩ.

Професионалният си път започва като директор на Районна ветеринарномедицинска служба - Враца (2002-2004). Бил е Главен секретар на Национална ветеринарномедицинска служба (юли 2005 - октомври 2006), директор на Общинско предприятие "Екоравновесие", председател на сдружение "Гилдия на частно практикуващите ветеринарни лекари във врачанска област", заместник-председател на сдружение "Българска асоциация на ветеринарните лекари за дребни животни".

На изборите за 41-во Народно събрание на 5 юли е избран за депутат от Врачански избирателен район с пропорционалната листа на ГЕРБ.