Художниците от Горна Оряховица с покана за изложба във Варен
Художниците от Горна Оряховица с покана за изложба във Варен / netinfo

Горнооряховските художници от сдружение ГОАРТ получиха покана от кмета на германския град Варен за самостоятелна изложба. Предвижда се експозицията да бъде подредена в Дома на госта от 16 октомври до 24 ноември тази година.

„Градските изложбени помещения в дома на госта предлагат на гостите и жителите на Варен редовно сменящи се експозиции на различни творци и жанрове. Работите на художниците от нашия побратимен град ще бъдат много специално събитие за нас", пише в официалното писмо до горнооряховските художници кметът на Варен Гюнтер Райн.

„Особено много се радваме на представянето на художниците от Горна Оряховица, за да продължим културния обмен между нашите градове. След дългогодишна съвместна работа в областта на изпълнителското изкуство бихме желали да изградим по-нататъшни контакти в областта на изобразителното изкуство. В обединена Европа хората трябва да се откриват един друг, да се учат един от друг и да работят заедно. Изкуството винаги е полагало мостове, защото то е език, който се разбира през всички граници", допълва в документа кмета на Варен.