Майкъл Джексън остави огромна колекция от автомобили
Майкъл Джексън остави огромна колекция от автомобили / www.speed-press.com

Кралят на попа Майкъл Джексън почина и остави след себе си огромна колекция от автомобили. Засега не е ясно какво ще се случи с уникалните автомобили, имайки предвид огромните натрупани дългове в последните години. Най-вероятно повечето от колите ще бъдат обявени за продан на търгове или ще се появят в музеи.

Джако притежаваше четири лимузини, една от тях е Rolls Royce Silver Seraph от 1999 г. с уникална декорация. Според непотвърдена информация Джаксън лично е участвал в декорацията на интериора, за който е използвано огромно количество 24-каратово злато. Лимузината се задвижва от 5,4-литров V12 алуминиев агрегат, генериращ 322 к.с. Също така той притежавал Rolls Royce Silver Spur II от 1990 г. Екстериорът на лимузината съчетава бяла кожа и черна материя. Затъмнените стъкла са украсени с бели завеси.

Другите автомобили на Джако са : Lincoln Town Car от 1998 г., Cadillac Fleetwood от 1957 г., Neoplan Tour Bus от 1997 г., Ford Econoline от 1993 г., GMC High Sierra от 1986 г., GMC Jimmy от 1988 г. и дубликат на автомобила Detamble Model B Roadster от 1909 г. (Агенция Speed-Press)