Мъж заплашва да скочи от кран
Мъж заплашва да скочи от кран / netinfo

36-годишен мъж заплашва, че ще се самоубие в Русе. В момента той се е качил на кран до жилищна кооперация в квартал „Родина” и заплашва, че ще скочи. Самоубиецът настоява общината да му даде жилище.

36-годишният Росен Георгиев Станев се е качил на върха на 52-метровия кран преди минути. В момента мястото е отцепено от полицията. В района вече има линейка и екип на Гражданска защита. Мъжът, който е от ромски произход, иска да му бъде осигурено общинско жилище.

По думите на брат му, при подаването на молба преди време, от общинския отдел „Жилфонд” са му поискали 3000 лева подкуп. Той настоява да разговаря със шефката на отдела Анелия Няголова. Росен Танев е женен с две деца. На мястото на инцидента се намира десетгодишния му син.

По думите на роднини, другия му син е в Плевен а жена му е в Гърция, където проституира. Станев заедно с още 22 души живее от 17 години в полуразрушена къща в квартала, в която се е самонастанил. Той иска дом за да може да гледа децата си. Дълги години той е бил в затвора, откъдето е излязъл преди два месеца.