Кариера по италиански
Кариера по италиански / снимкa: БГНЕС

Красавицата Мара Розария Карфана представи книга за своята първа година като министър в кабинета на италианския премиер Силвио Берлускони. Творбата на 34-годишната хубавица е повод за следната сатира.

На 65 страници авторката разказва за своите дела като шеф на правителствения ресор за проблемите на равноправието. Много повече за авторката казват обаче 18-те фотоси, които също са съставна част от произведението."Карфана просто е искала да запознае избирателите повече със себе си, искала е да им представи нещо по-сочно", гласи преценката на италианския вестник "Ла Република".

Поза след поза

Министърката позира сред група млади момичета, в униформа сред италиански войници, с италианския президент Наполитано, с клоуни в една детска болница, където с бялата си блуза изглежда досущ като медицинска сестра, и накрая целомъдрена и с воал при папа Бенедикт XVI.

Книгата има обаче и друга цел - тя иска да покаже, че Карфана владее също и политическия занаят. Министърката уверява, че законопроектът за забрана на проституцията на публични места щял "скоро" да започне да действа по предназначение. Гласуването в парламента по този законопроект бе отложено обаче за септември. Изглежда, че в момента Силвио Берлускони не се натиска непременно за дебат по тази тема.

"Юзър" на дамски услуги

Та нали само преди няколко дни Николо Гедини, адвокатът на министър-председателя в скандала около платени посещения на дами във вилата на Берлускони в Рим, впечатли обществеността с едно злополучно изявление, наричайки своя работодател "последния юзър" на дамските услуги. Тоест, клиент, който оставя да се гласува срещу проституцията - дори за италианците един такъв сблъсък на интереси в правителството би дошъл твърде множко. (Deutsche Welle)