Ла Тоя Джексън: Майкъл беше убит от банда алчни паразити
Ла Тоя Джексън: Майкъл беше убит от банда алчни паразити / снимка: БГНЕС

Една от сестрите на Майкъл Джексън - Ла Тоя Джексън, твърди в интервю, публикувано в два британски всекидневника, че брат й бил убит от банда паразити, които са се навъртали  около него, привлечени от възможностите да спечелят лесни пари от това, че са част от антуража на Краля на попа. По-рано тази седмица в интервю за американската телевизия Ей Би Си подобно предположение изрази и бащата на Джако - Джо Джексън.

Ла Тоя казва пред британските всекидневници "Нюз ъв дъ уърлд" и "Мейл он сънди", че е поискала извършването на частна аутопсия на трупа на брат си и че е решена да научи цялата истина за смъртта на Джако.

"Вярвам, че Майкъл е бил убит, имах това чувство от самото начало", споделя 53-годишната Ла Тоя. "В това е замесен не един човек, това е заговор на хора. Той е бил заобиколен от лош кръг. Майкъл е много кротък, тих, нежен човек. Хората се възползват от това", добавя тя. „Преди по-малко от месец си казах, че Майкъл ще умре преди концертите си в Лондон - Майкъл струваше над един милиард долара. Когато някой струва толкова много пари, винаги има хора, които се навъртат около него. Казах на семейството си преди месец, че Майкъл няма да отиде в Лондон, че е по-ценен мъртъв, отколкото жив", продължава с откровенията си Ла Тоя.

Пред двата британски всекидневника тя разкрива също, че Майкъл е искал да се откаже от музиката и да стане режисьор.