Церемония в памет на Джако се състоя в щата Индиана
Церемония в памет на Джако се състоя в щата Индиана / снимка: БГНЕС

Над 6 000 почитатели на Краля на попмузиката Майкъл Джексън присъстваха на церемония в негова памет в град Гари, щата Индиана, близо до който Джексън е роден и е прекарал детството си, предадоха ИТАР-ТАСС и Асошиейтед прес.
   
В траурната церемония на местния бейзболен стадион участваха бащата на легендарния певец и музикант Джо Джексън и други негови роднини, както и известният борец за правата на чернокожите американци Джеси Джексън.
   
По думите на кмета на града Руди Клей, церемонията отдава почит към приноса на семейство Джексън към музикалната култура. Поради това основната част от нея се състоеше от молитви и изпълнения на музикални групи и танцови състави под съпровода на песни на Майкъл Джексън. Под звуците на "Трилър" известните от видеоклипа танцувални движения се повтаряха от около 500 танцьори, облечени в костюми на зомбита, съобщава БТА.
   
След записа на първия албум на групата "Джексън файв", състояща се от Майкъл и негови братя, семейство Джексън се премести в Калифорния. След смъртта на Майкъл Джексън на 25 юни град Гари бе посетен от стотици хиляди негови поклонници.
   
Засега не е известно от какво точно е починал на 50-годишна възраст Кралят на попа, нито къде ще бъде погребан.