Полицаите искат минимум 10% увеличение на заплатите
Полицаите искат минимум 10% увеличение на заплатите / снимка: DarikNews

Полицаите ще настояват за поне 10% увеличение на заплатите им до края на годината. Това каза Иван Савов - член на управителния съвет на новия полицейски синдикат. По думите му, това повишение на заплатите на служителите на МВР е необходимо, въпреки финансовата криза, за да може да се компенсира инфлацията в България.

Савов беше категоричен, че пълният пакет с искания, който беше представен на министъра на вътрешните работи Михаил Миков, ще бъде отстояван и пред бъдещия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Савов изрази очакванията си към Цветанов да извърши всички необходими реформи в системата. Той добави, че служителите на МВР очакват истинска реформа и добра социална политика към служителите, която да спре текучеството на кадри.

„Очакваме всичко или нищо", каза още той. Савов определи Цветанов като професионалист и добави, че последният министър на вътрешните работи, който може да се нарече професионалист е Богомил Бонев.

„След падането му от власт, всичко в България започна да върви надолу в тази област", допълни още Савов. По повод обещанието на Цветан Цветанов за възстановяване на ГДБОП, чиито статут беше променен от Миков, Савов заяви, че това е структура с традиции. „ГДБОП и ДАНС могат да работят ефективно заедно, при наличието на добро ръководство", добави още Савов.