• Размер на шрифта:

ЦИК обяви окончателните резултати от изборите, подреди и депутатите

8 юли 2009 07:16

ЦИК обяви окончателните резултати от изборите, подреди и депутатите
© cнимкa: Sofia Photo Agency  
Тема в развитие:

Централна избирателна комисия (ЦИК) взе късно снощи решение и обяви окончателно резултатите от изборите за 41-вото Народно събрание.

Партиите и коалициите, получили не по-малко от 4% от гласовете в страната и в чужбина по пропорционалната система, са ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, „Атака", Синята коалиция и РЗС.

След преброяването резултатите сочат, че 1 678 641 души са гласували за ГЕРБ, 748 147 гласа е получила Коалиция за България, 610 521 - ДПС, 395 733 - „Атака", 285 662 гласа - за Синята коалиция и 174 582 гласа - РЗС. Под 4-процентната бариера остана третият участник от досега управлявалата коалиция - НДСВ. Получените за тях 127 470 гласа, или 3,02% не бяха достатъчни за участие в новия парламент.

След разпределението на мандатите ГЕРБ ще има общо 116 депутати в новия парламент (26 мажоритарни и 90 пропорционални), Коалиция за България - 40 пропорционални депутати, ДПС - 38 депутати (5 мажоритарни и 33 пропорционални), „Атака" - 21 пропорционални депутати, а Синята коалиция ще има в 41-вото Народното събрание общо 15 пропорционално избрани народни представители, РЗС - спечели 10 депутатски места.

Централата избирателна комисия обяви и имената на избраните за народни представители в 41-вия парламент на България. Списъкът вече е публикуван на интернет страницата на комисията.

Народните представители, избрани в два многомандатни избирателни района, са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят пред ЦИК в коя листа желаят да останат избрани. Това пише в решение на Централната избирателна комисия. Това са народните представители Волен Сидеров /Бургаски и Варненски МИР/, Десислав Чуколов /Плевенски и Русенски МИР/, Джевдет Чакъров /Бургаски и Пловдивски МИР/, Камен Костадинов /Великотърновски и Силистренски/, Лютви Местан /Кърджалийски и Старозагорски/, Павел Шопов /16-ти Пловдивски и Ямболски/, Румен Овчаров /23-ти МИР София и Търговищки/, Сергей Станишев /Варненски и 25-ти МИР София/ и Явор Нотев /Пловдивски и 23-ти МИР София/.

Сергей Станишев е избрал да влезе н 41-то Народно събрание от Варненски избирателен район и освобождава 25-ти район София за следващия кандидат на Коалиция за България, съобщиха от ЦИК.

Висшият съдебен съвет пък възстанови Делян Пеевски като следовател в Столичната следствена служба. Досега той беше заместник-министър на извънредните ситуации. За възстановяването на Пеевски гласуваха 20 от членовете на съвета, двама бяха "против" и един гласува "въздържал се". Решението за възстановяване на Пеевски като следовател бе извънредна точка в дневния ред на ВСС. Междувременно Пеевски бе избран и за депутат в 41-то НС.

Целия списък четете ТУК.Етикети: резултати след изборите, ЦИК, ПИ2009 новини, 41-во Народно събрание

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#9

Алберт - 11.07.2009 г. 19:57:30

Този Енчев , няма ли кой да го прибере най сетне за лечение !
Нищо лошо, ако е тиха лудост, но неговата е агресивна параноя !
Аман от откачалки !

#8

ой - 11.07.2009 г. 14:21:46

номер 6=идиот

#7

Enchev - 09.07.2009 г. 12:38:10


!!МОЛЯ НАЙ-ЛЮБЕЗНО БИЗНЕС-АДМИНИСТАТОРА НА ФОРУМА, ДА НЕЗАЛИЧАВА И ЦЕНЗУРИРА КОМЕНТАРИИТЕ, А ДА ПУБЛИКУВА ВСИЧКО, Защото в Именто на НАРОДА БЪЛГАРСКИ СЪМ ГО НАПИСАЛ!!

НИЩО ЦИНИЧНО, НИЩО ОБИДНО И НИЩО ЛИЧНО-ПАСКВИЛАТНО СРЕЩУ НИКОГО, НЕ СЪМ ПИСАЛ И НЕПИША!!

КОМЕНТАРИИТЕ МИ СА САМО ПРИЗИВ ЗА БУДЕН РАЗМИСЪЛ И САМОКРИТИКА НА НЕПРАВИЛНИТЕ НИ ВЪТРЕ-СОЦИАЛНИ И ОСТАРЯЛИ ОТНОШЕНИЯ.
ОТНОШЕНИЯ ОТЖИВЯЛИ ВРЕМЕТО СИ, КОИТО УМИШЛЕНО СЕ ПОТДЪРЖАТ ОТ ЗАБЛУДЕНИ ГРУПИРОВКИ, КОЕТО СЪЗДАВА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПОЛЯРИЗАЦИЯ В,
И БЕЗТОВА РАЗЕДИНЕНОТО БЪЛГАРСКО МНОГОНАЦИОНАЛНО ОБЩЕСТВО!!

КОЙ въобще вярва вече в политиката, освен послушните, хипнотизирани и маскарадно оцветени фенове, разединяващи и поляризиращи групи, а не ОБЕДИНЯВАЩИ сили, обществото?

!!Жалкото е че, всеоще в България се избират БЕЗМАНДАТНИ, маскарадно-ОЦВЕТЕНИ и САМОИМУНИЗИРАЛИСЕ Партии, а не хора, личности-ТАЛАНТИ!!

Драги Сънародници-БЪЛГАРИ,
Гледайки резултата от изборите ми се иска да си кажа моето мнение.

Срам и позор за БЪЛГАРИЯ,
Срам и позор пред Света, като БЪЛГАРИ

Вижте цифрите!

ГЕРБ - 39.7%
БСП - 18.2 %
ДПС - 13.5%
Атака - 9.5%
Синята коалиция - 6.8%
РЗС - 4.1%
ЛИДЕР - 3.3%
НДСВ - 2.9%

Никоя ама съвсем никоя , от която и Култ-Идеологическа групировка да се вземе, никоя неможе да се похвали че е спечелила доверието на повече от 50% на населението-БЪЛГАРСКО, за да бъде ръководна.

Имайте в предвид че цифрите са в резултат само на 43% избирателна активност.

Става така, че за да се състави ново правителство, е необходимо да се прибегне до Култ-Идеилогически-КОКТЕЙЛ, който да може да покрие поне 50%, и да наложи своите "послушни места" в парламента.

Но разумни Люде-БЪЛГАРИ,
Кажете ми как един такъв Култ-Идеологически-Коктейл, ще сможе спокойно и уверено да ръководи МНОГОНАЦИОНАЛНА България, когато всички решения и действия, ще се вземат от основа на РАЗНОРОДНИ-Култ-Идеологически убеждения.

Тъй като новата "ръководна-маса" не е еднородна, а КОКТЕЙЛ-КОАЛИЦИРАНА, то неможе и да се очаква спокойствие, увереност и ДАЛНОВИДНОСТ във вземаните от тях решения.
Ще се усилят вътре КОКТЕЙЛ-КОАЛИЦИРАНИТЕ парламенмтарни разногласия, които ще продължават да отвличат вниманието на Българина от по-важните проблеми, а те са безброй.
На заден план ще останат съществените задачи, а чрез Марионетните-Мас Медии, ще се отвлича и отвлича Народното внимание от съществените проблеми!

БОРБАТА на всяка една съставна част влязла в Култ-Идеологическият-Коктейл, ще се "усили" не само за запазване на идеите си, но и за запазване местото с цел ПРЕВЕС в парламента. а всичгко друго ще е на втори план, или ще се забрави въобще!

Уважаеми БЪЛГАРИ,
Докога тази ВЪТРЕ-СОЦИАЛНА Разпокъсаност ще търпим сред нас?
Всичките по-горе изредени Култ-Групировки въпреки цифрите, са изключително важни за БЪЛГАРИЯ.
Аз неговоря против никоя от тях.
Това сме всички ние МНОГОНАЦИОНАЛНА БЪЛГАРИЯ.

Аз говоря за жалките ни отношения, които сами създаваме вследствие на БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА именно на тези ни разлики!
Докога ще е така?
Какво е Турчинът,
Какво е Ромът,
Какво е Влахът,
Какво е Македонецът,
Какво е Сърбинът,
Какво е Българинът за БЪЛГАРИЯ??
Това са много важни брънки от многонационалността ни, без даже само на една от които, БЪЛГАРИЯ няма да е България, каквато е била и каквато е сега!!

Всички ние сме много важни за България и тя се нуждае от всеки един от нас, но и ние се нуждаем от СЛАВНО ОТЕЧЕСТВО!!

Ние, пак повтарям сме, МНОГОНАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА и вече е срам в 21-ви Век да разпокъсваме единноста си, като народ-БЪЛГАРСКИ.
Напълно нормално е в МНОГОНАЦИОНАЛНА общност да има Разно-идейни, Разно-мислещи, и Разно-вярващи.
Но е престъпление в 21-ви век да продължаваме да се групираме именно на основата тези си духовни разлики ( Култово-идейни, Религиозни и Етнически), поляризирайки се група срещу група, създавайки по-голяма бразда в и безтова разединеното, многонационално БЪЛГАРСКО общество.
Опомнете се! Осъзнайте се!
Докога ще е така Разумни Хора - БЪЛГАРИ!

Нека се преустроим не на основата на Култово-идейният, Религиозният и Етнически Групиран мажоритет, а на основата на ПРИЕМСТВЕНОСТТА!
Приемственост на всичките разлики между нас.

Нека Конституционно запазим, но забраним намесата на личните си убеждения, вяри и произход, в Общо-Държавните отношения.

Нека вече Конституционно започнем избиране на ключовите постове както ръководни, така и Вътгре-Държавно устройствени, на основата на Таланта и Лоялността, а не групираният личен-Култов, и имунизиран превес.

Тази разпокъсаност която сме допуснали и от която продължаваме да страдаме, ще ни погуби като НАРОД.

Нека се обединим чрез ПРИЕМСТВЕНОСТ на разликите си!!
Нека създадем истински ДЕМОКРАТИЧНА Конституция, за пример и на Света. именно ние, като една от на-старите общности на ПЛАНЕТАТА-ЗЕМЯ!
Нека покажем на човешкият род как се живее по НОВОМУ-ДЕМОКРАТИЧНО!
Нека променим не само нази си, но и СВЕТЪТ!!

"Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали." Фактите са неоспорими!

С уважение:
И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

#6

седем - 09.07.2009 г. 10:01:10

костов = доган
съюз с костов = тежки времена за народа

НАРОДА НЯМА ДА ЗАБРАВИ АКО ГЕРБ СЕ СЪЮЗИ С КОСТОВ!!!

#5

До свободен - 08.07.2009 г. 14:20:32

Драги,ти наистина си свободен,но от липсата на сиво вещество в червената ти т..ва!

#4

СВОБОДЕН - 08.07.2009 г. 14:13:59

....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

..!!!!!!!!!!!! ...БОРИСОВ ,ЗНАЙ ,ЧЕ ДОКОСВАНЕТО ДО

.....КОСТОВ Е СЪЩОТО ,КАТО ДО ДОГАН ...ИЗПЕПЕЛЯВАЩО ...

..........ПОЧЕСТВАНЕТО - ХИМИЧЕСКО ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#3

отговор до Математика - 08.07.2009 г. 13:49:35

Ей математико ти си изродено същество бе. Зависи колко хора има и какво има толкова гласуванеот става за 2 най много 3 минути вътре да не вземеш да размишляваш за кой да гласуваш едно задраскване и излизаш. Математик прост...Ти прост ли си ЦИК да задраска и впише всичко и то в полза на ДПС. Българския народ се изражда и то от партии като атака,рзс и т.н. в Гоце Делчев купиха изборите всички днаят и за купените статии във вестниците Янето 14 000 раздаде...

#2

Alex - 08.07.2009 г. 10:24:24

Zashto ste propusnali broq na deputatite ot RZS?

#1

matematik - 08.07.2009 г. 09:45:57

Чудовищна лъжа, изкривяване и манипулация на резултатите - вижте най-отдолу кой е секретар... Някой в този ЦИ(Р)К въобще мисли ли или само работи в полза на анти-българската партия ДПС? За справка: 88728 гласа от братска Турция в 123 секции прави средно-статистически по 721 гласа във всяка секция. 12 часа гласуване * 60 мин.= 720 мин., тоест НЕПРЕКЪСНАТО в продължение на 12 часа в Турция ВСЯКА минута е подаван по 1 глас в полза на ДПС. Дори да приемем, че в някои секции има по 3 урни, това прави средно по 3 мин. за глас, и то не навсякъде. Вие, уважаеми, за колко време гласувахте - поне 2-3 мин.ви търсят името в списъка, вписването на личните данни отнема още толкова, 1-2 мин.пишете в бюлетината, 1-2 мин.гласувате и се подписвате; в най-добрия случай това прави 7-8 мин.най-малко. Е как, питам Ви, са успели в Турция да гласуват 12 часа непрекъснато за по 1-2 до 3 мин. - на практика физически това е НЕВЪЗМОЖНО. Не мога да разбера тия от ЦИРК, уж са математици, а толкова елементарна сметка да не им направи впечатление. По мое мнение, имената, подписите и бюлетините в Турция са предварително вписани, задраскани и напускани, тъй като технически в рамките на 12, дори 13 часа това няма как да стане. Това са около 5-6 мандата подарени на партията ДПС.

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Вчера една циганка ме спря на пътя и вика: - Дай, бате, да ти гледам на ръка... - Е, на, гледай! - викам аз -… Виж още