Разбит е канал за трафик на хероин, в колата на мулето са намерени списъци на избиратели с двойно гражданство
Разбит е канал за трафик на хероин, в колата на мулето са намерени списъци на избиратели с двойно гражданство / netinfo

Над 50 килограма хероин на стойност близо 5 милиона лева са задържани при съвместна операция на служители от Митница Свиленград и хасковските антимафиоти. Арестувани са трафикантът, получателят на пратката и организаторът на канала.

Хероинът е открит при щателна митническа проверка на лек автомобил Форд с турска регистрация на пункта Капитан Андреево вчера сутринта. Наркотикът, разпределен в 100 пакета, е бил подреден под стелките на колата и в кухината за резервна гума. Шофьорът - трафикант е 44-годишен мъж с двойно гражданство. Регистрацията му у нас е в кърджалийско село.

При последвалата спецоперация, тази сутрин в Хасково е задържан 30-годишен мъж от Момчилград, който е трябвало да получи пратката. У него са намелени и 24 000 евро. С 15 000 от тях получателят е трябвало да плати на шофьора за трафика. Часове по-късно, днес по обед, в центъра на Кърджали е арестуван и организаторът на канала. Той е на 40 години, също от Момчилград. Установено е че преди дни организаторът е наел трафиканта на дрогата и е контролирал действията му по телефона, включително и при влизането в нашата страна.

Двамата мъже от Момчилград са криминално проявени. Досиетата им съдържат данни за измами, използване на фалшиви документи, кражби, грабежи, изнасилвания. Осъждани са, но са санкционирани единствено с глоби.

В колата на задържания  трафикант са намерени и списъци с имена и лични данни на над 200 души с двойно гражданство, както и информация за предстоящото им гласуване на парламентарния вот утре. Списъците са с печати на изселническата организация в турския град Гебзе. По случая работи прокуратурата.