Откриха новия цветен базар в центъра на Шумен
Откриха новия цветен базар в центъра на Шумен / netinfo

С тържествен водосвет, отслужен от архиерейския наместник в Шумен отец Димитър, бе открит новият Базар за цветя в централната градска част на Шумен. Лентата за откриването бе прерязана от градоначалника Красимир Костов и управителя на дружеството „Общински пазари" - Шумен Сергей Стойков. Гости на церемонията бяха областният управител Тодор Тодоров, зам.-кметове и общински съветници.

Откриването на този базар е още една крачка към европейския облик на Шумен, каза по време на обръщението си към публиката Красимир Костов. По думите му, новият базар дава стар на проект за обновяването на централната градска част от Градската градина до Оборище, който се очаква да бъде одобрен още тази година и е на стойност 8 500 000 лв. Сергей Стойков съобщи, че изграждането на новия цветен базар е струвало 210 000 лв., които са от собствени приходи на „Общински пазари".

Новите павилиони са четири, три от които са разделени на по две търговски помещения, те са оборудвани с климатици. Търговците плащат наем от 450 лв. на месец.