Занимателни проекти насърчават учениците в Писарево
Занимателни проекти насърчават учениците в Писарево / netinfo

Със спортен празник приключи проектът „Зная, пея и играя", който се реализира в  училище „Отец Паисий" в горнооряховското село Писарево. Състезанието „Спортувам с мама и татко" бе заключителният етап от проекта, по който в продължение на една година работиха ученици и учители.

Проектът е на стойност 14 120 лв. и се финансира от Европейския социален фонд. Целта му е да мотивира децата от малцинствените групи да посещават редовно учебните занятия. Партньор по проекта е читалище „Съгласие" в селото.

Финалът на първия етап бе състезанието „Пей и танцувай с нас", което се проведе през декември миналата година. Второто състезание „Аз съм българче свободно", децата посветиха на националния празник 3 март. Последният етап от проекта бе състезанието „Спортувам с мама и татко" в края на юни.

През септември в училището ще стартира нов проект „Свят от цветя", на стойност 3000 лв., който предвижда облагородяването на 180 кв. м площ пред училището. Отново на състезателен принцип ще бъдат подготвени и зацветени три лехи.

Всеки отбор ще се грижи за своята градина от подготовката на почвата, през засаждането на цветята и дърветата, грижи по време на цъфтеж, докато бъде оформено цялото цветно пространство в двора. Проектът е с продължителност 9 месеца.