Съдът остави в ареста Златомир Иванов-Баретата
Съдът остави в ареста Златомир Иванов-Баретата / cнимкa: Sofia Photo Agency

Софийският апелативен съд реши Златомир Иванов-Баретата да остане окончателно в ареста. Съдът не уважи молбата на неговата защита за освобождаването му в качеството му на регистриран застъпник на мажоритарния кандидат за народен представител Ивайло Дражев, съобщи БТА.

В мотивите си съдът посочи, че макар да иска да е регистриран като застъпник, Иванов не получава имунитет. Затова според съда производството срещу него няма основание да бъде спирано, както и той да бъде освобождаван от ареста.

Преди заседанието в сградата на съда Златко-Баретата заяви, че се спекулира с това, че искам да стане застъпник. „Дойдох от чужбина заради това дело, по него има няколко специални разузнавателни средства, които са пълна безсмислица", каза още Иванов. Според него обвинителите му нямат нищо срещу него и са повдигнали обвиненията само, защото са близки на прокурор Кокинов, предаде БГНЕС.

Златомир Иванов отказа да коментира повече подробности за разследването срещу него. Кандидатът за депутат Ивайло Дражев заяви, че няма пречки Златко-Баретата да бъде негов застъпник. Той представи решение на Районната избирателна комисия в Бургас, с което се разрешава на Иванов да се включи в изборния ден, с което той придобива имунитет.

„Решението на първоинстационния съд е неправилно и необосновано", заяви Дражев. В РИК е постъпила молба от лице, което не е упълномощено да подава възражения срещу това кои да бъдат застъпниците на Ивайло Дражев, уточни той за себе си.