Защо няма да има поклонение пред Джако?
Защо няма да има поклонение пред Джако? / снимки: БГНЕС
Защо няма да има поклонение пред Джако?
20874
Защо няма да има поклонение пред Джако?
  • Защо няма да има поклонение пред Джако?

Защо семейството на Майкъл Джексън отмени планираното за петък поклонение пред него в имението "Невърленд"? Това е въпросът, който си задават феновете му по целия свят.

Още в първите часове след като новината за събитието беше разпространена, пред прочутото ранчо на Джако започнаха да се събират хиляди хора. Редица телевизии вече подготвяха техниката си за пряко излъчване. Очакванията бяха поклонението пред Краля на попа да бъде наблюдавано най-малко от 2,5 милиарда души.

В официално изявление на семейство Джексън се казва, че на този етап няма да има нито публично прощаване с изпълнителя, нито частна възпоменателна церемония, каквато беше планирана за неделя. Близките на Краля на попа уведомяват всички, че едва след като уточнят подробностите ще разпространят информация за това дали, кога и къде ще има поклонение пред Джако. В сайтът tmz.com пише, че подобно събитие ще има най-рано другата седмица, като е сигурно, че то няма да бъде в "Невърленд", а някъде в Лос Анджелис. Като конкретно място се споменава Staples Center, но това не е потвърдено.

Вестник „Сън" съобщи, че вече са известни и резултатите от втората аутопсия на Джако, поискана от семейството му. Според един от адвокатите на рода Джексън Брайън Осман тя потвърждава констатираното и при първата. В доклада от нея беше записано, че Майкъл Джексън е бил изключително слаб, че косата му е била окапала, че по тялото си е имал множество следи от убождания с игли, белези от пластични операции, необясними контузии на коленете. В публикацията на „Сън" се казва още, че резултатите от независимата аутопсия вече са предадени на семейство Джексън.

И въпреки че завещанието на Майкъл Джексън от 2002 г. вече беше отворено, спекулациите около богатството на Краля на попа продължават, защото няколко американски медии съобщиха, че най-вероятно има и второ такова. Запознати по-скоро коментират, че през годините Джако е писал различни завещания, но последната воля на певеца е именно тази от 2002 г., която вече беше огласена, и която отменя всички предишни.

Междувременно любопитна случка сполетя съда в Лос Анджелис. В него се е получило писмо от жена на име Нона, живееща в Лондон, в което се обяснява, че тя е съпруга на Майкъл Джексън, че децата му са от нея и, че именно тя трябва да наследи цялото му богатство. Нона настоявала парите на Джако да й бъдат преведени незабавно. Съдиите в Лос Анджелис обаче не се изненадали на исканията й, защото са запознати със случая й. От декември 2008 г. тя води дело заради претенциите си, че е омъжена за изпълнителя.
 
Центърът за независими изследвания Pew пък обяви резултатите от проведено проучване в дните след смъртта на Краля на попа. Според него 64% от американците смятат, че медиите прекалено подробно отразяват случилото се с Джако. 29% са на мнение, че това е абсолютно нормално. В самия ден на смъртта му и деня след това медиите са посветили поне 60% от програмата си на новината за Краля на попа.