Репетициите на Джако за турнето му били записани
Репетициите на Джако за турнето му били записани / снимка: БГНЕС

Записи на Майкъл Джексън, който се упражнява за концертите си в Лондон, съществуват и може да бъдат представени пред публиката, предадоха агенциите. Президентът на сключилата договора с певеца AEG Live, Ранди Филипс, заяви, че видеото ще опровергае слуховете, че певецът е бил в лошо здравословно състояние преди смъртта си.

Джексън никога не е публикувал концертен албум и всяко видео с придружаващ го запис на упражненията му може да струва цяло състояние. Продукцията е била "по-голяма от всичко друго, което е можело да бъде... някога. „Светът има нужда да види тази продукция", заяви Филипс и подчерта, че това ще бъде направено "в знак на почит към певеца, заедно със семейството и братята на сцената, както и някои от сестрите, но и други звезди, които са обичали Майкъл", пише БГНЕС.

Филипс заяви, че е предпочитал Джексън да има доктор в Лондон, но звездата е настояла да наеме доктор Конрад Мъри, който беше с Джаксън часове преди смъртта му. "Не разбираш, моето тяло е двигателят, който движи този бизнес, и имам нужда от лични грижи и да имам доктор на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, както би имал президентът Обама. А това е моят доктор", е обяснил певецът.

По време на репетициите Джако е бил "пълен с енергия" и се е забавлявал, съобщи фотограф, който го е снимал по-малко от 48 часа преди смъртта му. Снимките на Кевин Мазур бяха издадени миналата седмица от AEG Live, които организираха планираните 50 концерта в Лондон. Майкъл Джексън изглежда отслабнал, но очевидно се е забавлявал с някои от особените танцови движения, с които е известен. "Бях толкова радостен да го снимам, защото това беше същият стар Майкъл", добави Мазур. "Мислех си „да, той се завръща". Джексън е упражнявал над 10 песни само с кратки прекъсвания, за да "нагласи" музиката и хореографията.

Междувременно местните хора от град Лос Оливос в Южна Калифорния се разделиха в реакциите си, след оповестяване на плановете за превръщане на ранчото на Майкъл Джексън "Невърленд" в постоянен мемориал, подобен на Елвис Пресли, предаде АФП.

Семейството на Джексън планира публично бдение в петък в имението, което засилва спекулациите, че огромният „Невърленд", в който някога Джексън имаше и собствена менажерия и увеселителен парк, може да се превърне в музей на последния си собственик.

Опонентите им се притесняват какво влияние ще окаже потокът от фанатизирани фенове, стичащи се към района, известен с малките си лозя. Не е ясно и дали от правна гледна точка семейството има правото да превърне резиденцията на певеца в бизнес-предприятие, подобно на „Грейсланд", разположен в дома на Елвис Пресли в Мемфис.