Организира се национален фотоконкурс Синьо лято в Добруджа”
Организира се национален фотоконкурс Синьо лято в Добруджа” / netinfo

Национален  фотоконкурс "Синьо лято в Добруджа" организира Целодневна детска градина "Бодра смяна" в Добрич, общините Добрич, Балчик, Каварна, Шабла и курорт "Албена".

Детското заведение приканва всички наши сънародници да изберат добруджанското Черноморие за своята почивка и да запечатат лятната си ваканция.
Всеки автор има право да участва само с една фотография. Няма възрастови ограничения. Участниците трябва да  изпратят "най-горещите" си снимки най-късно до 1 септември на електронната поща bodra.smyana@abv.bg. Фотосите трябва да бъдат придружени със заглавие на снимката, трите имена на автора, адрес и телефон за връзка. Участващите снимки ще бъдат поставени в галерията в интернет страницата на детската градина - www.bodra-smyana.com. Най-добрите снимки ще бъдат избрани в началото на септември.

Призьорите ще бъдат наградени със семеен уикенд в трите добруджански общини с излаз на море. Кметовете на Каварна - Цонко Цонев, на Балчик - Николай Ангелов, и на Шабла - Красимир Кръстев, ще осигурят по една почивка за най-красивата снимка, направена на територията на тяхната община.

От своя страна  Албена ще отличи най-хубавата снимка, направена в курорта, с уикенд за двама през септември. 

Целта на конкурса е да покаже красивите добруджански кътчета по брега на Черно море през летните месеци, както и да провокира малки и големи, аматьори и професионалисти, да запечатат морско лято 2009. Има идея избрани фотографии от фотоконкурса да бъдат включени в изложба. 
Задължително условие е снимките да бъдат направени във времето 1 юли - 1 септември 2009 г.

За плаката на тазгодишния конкурс е избрана снимката на варненския фотограф Йордан Русев.