Джако приличал на скелет според доклада от аутопсията
Джако приличал на скелет според доклада от аутопсията / снимка: БГНЕС

Подробности от първата аутопсия, направена на Краля на попа Майкъл Джексън, бяха публикувани в британския вестник "Сън". Според доклада Джако приличал на скелет, бедрата и раменете му били на решето, най-вероятно от убождания с игли. Предполага се, че това е вследствие на всекидневното инжектиране на обезболяващи лекарства. Медиците са констатирали още редица белези по тялото, които доказват най-малко 13 козметични операции.

Патоанатомите са описали и факта, че косата на Майкъл Джексън е била напълно окапала, затова и той бил с перука. Открити са още и необясними засега контузии на коленете, както и рани по гърба. При аутопсията станало ясно, че Краля на попа е и с няколко счупени ребра, заради сърдечния масаж, който са му правили лекарите, след като е припаднал.

Засега не е ясно какво в повече от това е констатирано при втората, независима аутопсия, поискана от семейството на Майкъл Джексън. По всяка вероятност тя ще послужи за основа за повдигане на обвинения срещу личния лекар на Джако Конрад Мъри, който е единственият човек, бил с изпълнителя в последните часове от живота му.

Все още няма яснота и кога и къде ще бъде погребението на Джексън. Неговият баща каза, че датата ще бъде уточнена, след като бъдат обявени резултатите от повторната аутопсия на изпълнителя. 79-годишният Джо Джексън обясни пред журналисти, че ще погребат Майкъл Джексън едва след като станат ясни истинските причини за смъртта му.

Междувременно стана ясно, че съдията от Лос Анжелис Мичъл Беклоф реши да удовлетвори молбата на майката на Майкъл Джексън - Катрин, за временно попечителство над децата на покойния певец, съобщи Асошиейтед прес. 12-годишният Принс Майкъл, 11-годишната Парис и 7-годишният Принс Майкъл Втори са при баба си още от момента, в който стана ясно, че Кралят на попа е мъртъв. Съдебната битка за попечителството обаче тепърва започва. Причината е, че и майка им, медицинската сестра Деби Роу, е готова на всичко само и само да получи децата. Две от тях са нейни, за третото никога не се разбра от коя жена е. Американски медии обаче твърдят, че Роу се е отказала от родителските си права още преди десетина години. Тогава Майкъл Джексън й е платил малко повече от 8 милиона долара, за да го направи. За 3 август е насрочено изслушване за това дали може да стане постоянен настойник. Съдията не удовлетвори искането на Катрин Джексън за временно попечителство и над имуществото на децата.